perjantai 13. maaliskuuta 2009

HANS ja uusi moottori

Uusi moottori oli hitsattavana Espoon erikoishitsauksessa. Irronnut korvake on nyt takaisin siellä missä pitääkin ja toivottavasti myös siinä pysyykin.
Huomasin konetta siirtäessä, että siitä puuttuu vesipumpun putki. Sellainen täytyy jostain keksiä, koska muuten ei pysy vedet ja öljyt koneessa sisällä. Myös kaikki vesiletkut puuttuvat, mutta se oli jo ennakkoon tiedossa.
Kävin hakemassa jäykemmät kytkinjouset Stormilta (Stormista?). Hinta oli pudonnut viimevuoden 14 €:sta 13:sta. Tiivisteet, öljynsuodatin ja sytytystulpat on vielä hankkimatta.
Koneeseen hankitut kaasuttimet saapuivat Englannista. Vaikuttavat ihan OK kuntoisilta, vaikkakin likaisilta.



Sain Schrothin HANS tuen testattavaksi Motorstarista. Tukea olisi voinut myös testata paikan päällä, mutta ajattelin, että on parempi testata omassa autossa/penkissä.



Testauksessa ollut versio oli Sport-sarjaa, 20 asteen kulmalla ja kokoa M.
20 asteen kulma tuntui sopivan hyvin omaan ajoasentoon. M-koko saattaa olla hieman kapea minun niskaan. Täytyy testata vielä L-kokoa uudestaan.
Tuesta löytyy myös Pro-malli joka on tehty hiilikuidusta. Se tuntui kädessä ja niskassakin selvästi kevyemmältä... myöskin lompakko kevenee parisataa euroa enemmän. Voi olla, että tulee hankittua hiilari versio, koska ylimääräiset kilot niskassa ei tunnu houkuttelevalta.


Yksi ikävimmistä puolista HANSissa, on se, että nykyistä Arai GP4 kypärääni ei ole luokiteltu HANS käyttöön, joten siihen ei tarvittavia kiinnikkeitä voi laittaa. Nykyinen kypärä on sopinut hyvin päähäni, joten uusikin kypärä tulee olemaan Arain tuote. Varmaankin Arai GP5-K. Uuden kypärän hankinta tuplaa HANS tuen hinnan. Toisaalta GP4 kypärän Snell 2000 luokitus ei varmaan ole kovinkaan monta vuotta enää voimassa, joten uuden kypärän osto olisi muuutenkin edessä.

Yllätyksenä tuli turvavöiden sovittaminen HANS-tuen päälle. Olkavyöt (taitaa olla 3") on leveämmät kuin 'ura' HANS-tuen päällä. Vyöt kyllä pysyy hyvin HANSin päällä kun ne kiristää, joten en tiedä onko leveydellä mitään käytännön merkitystä.

Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti