tiistai 30. kesäkuuta 2009

Botniaring 2009 Kisaraportti

Kauden 2009 ensimmäinen kisaviikonloppu on ajettu. Viikonloppu oli kaikinpuolin lähes täydellinen. Ilma oli ihan OK... pieniä sadekuuroja oli, mutta ne eivät menoa haitanneet.
Perjantaina pääsin ajamaan monta vetoa testiä ilman mitään ongelmia. Harjoitus olikin tarpeen koska rata ei ollut entuudetaan tuttu.
Saatiin myös vähän testattua erilaisia säätöjä ja kierrosajat tuntuivat paranevan päivän edetessä.



Lauantaina aika-ajoista paalupaikka ajalla 1:15.611. Perjantain testien perusteella oli odotettavissa vähän parempaakin aikaa, mutta radalle tuli öljyä parin kierroksen jälkeen, jonka jälkeen aikoja ei voinut enää parantaa.


Ensimmäinen kisalähtö sujui lähtöä lukuunottamatta hyvin. En ole päässyt harjoittelemaan lähtöjä ja auto jai pahasti sutimaan viivalle. Alussa oli vääntöä kärkipaikasta Jutilan Tomin kanssa. Aika nopeasti pääsin kuitenkin karkuun ja sain ajella varmistellen maaliin asti.

Tokaan lähtöön taas paalulta liikkeelle. Sain tällä kertaa paremman lähdön. Alussa auto oli aika puskeva ja radalla heilui jostain tuntemattomasta syystä öljyliput, joten jouduin ottamaan aika iisisti. Tomi pääsi kuittaamaan minusta ohi ekalla kieroksella, mutta kovan väännön jälkeen sain ykköspaikan takaisin itselleni. Taisin jossain vaiheessa hipaista VanDiemeniä, koska takavanteessa on sinertävää maalia ja lokari halkesi taas kerran. Lisäksi Tomi merkkasi takakonttini Yokohaman mustalla ja jätti vähän lisää painaumia. Ei taida takapellistä löytyä suoraa pintaa tämän kauden jälkeen.
Alun hyvän väännön jäleen pääsin taas vähän karkuun ja lopussa pystyin jo vähän löysäilemaan.



Kisaviikolopun saldona siis paalu, kaksi voittoa ja uusi Locostien rataennätys (tokasta lähdöstä) 1:15.615.

Hyvä menestys tuli pienenä yllätyksenä. Tarkoitus oli tällä kaudella opiskella radat ja tutustua autoon paremmin.
On tietenkin kiva huomata että auto on jotakuinkin kilpailukykyinen jo heti kauden alussa. Ehkä koko talven kestäneestä puurtamisesta on ollut jotain hyötyäkin.

Kuvia Botniaringlitä 2009

Videoita Botniaringiltä

Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti