lauantai 24. tammikuuta 2009

Maalaus

Asia joka muuttui eniten projektin edetessä oli auton värin valinta. Edelliset Karting autot on olleet yleensä mustia, joten musta oli alkuvaiheessa yksi vaihtoehto. Vihreä (British Racing Green) on perinteinen englantilaisen kipa-auton (jollainen Locostikin on) väri. Lopulta päädyin punaiseen autoon... ja kuitenkin kävelin ulos maalikaupasta oranssin maalipurkin kanssa. Näin jälkikäteen täytyy sanoa, että oranssi sopii erittäin hyvin Locostiin ja se herättää huomiota. Värin valinnan vaikeutta kuvastaa etusäleikkö, joka oli aluksi metallinen, sitten oranssi ja lopulta musta. Tai no lopulta se oli likainen ja kiveniskuinen.



Isä maalaamassa runkoa. Kumpikaan meistä ei ollut ruiskulla maalannut aikaisemmin vaikka kompressori ja ruisku jo entuudesta löytyikin. Itse olen varmasti yksi maailman huonoimmista maalareista, joten onnistuin arvonnassa vetämään pidemmän tikun.

Runko, turvakaari ja tukivarret maalattiin ruosteenestomaalilla ja päälle vedettiin musta perusmaali. Joku laadukkampi pintamaali olisi ollu parempi, mutta toisaalta runkoon jouduttiin/joudutaan tekemään muutoksia maalauksen jälkeen, joten laadukas maali olisi ollut rahan haaskausta.


Korin osiin vedettin vaalea 2k-pohjamaali ja pintaan ihan perus ulkomaali. Pohjamaali osottautui hyväksi, mutta pintaan olisi kannattanut valita kunnollinen automaali. Automaali olisi varmasti ollut kestävydeltään ja pinnanjäljeltään huomattavasti parempi. No ainakin tietää, että tulevaisuudessa kannattaa maaliin panostaa. Maalaus noin teknisesti onnistui hyvin vaikka kokemusta ei ennestään ollutkaan.


Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti